Ungdomsbrandkåren Västra Sörmland

Ungdomsbrandkåren Västra Sörmland  är en ideell förening. Vi riktar oss till ungdomar i åldern 12-18 år (året du fyller 12).

Vi bedriver en verksamhet där man får möjlighet att träffa nya kamrater, öva på att samarbeta, få en inblick i brandmannayrket samt en ökad förståelse för brand, säkerhet och sjukvård.

Vi har övningar för våra ungdomar två till tre gånger i månaden, torsdagar på räddningstjänstens övningsfält då vi tränar på allt från brand, rökdykning, trafikolyckor och släckteknik, till vattenlivräddning samt hjärt- och lungräddning.

Vi medverkar även vid flera evenemang i Katrineholms kommun tillsammans med räddningstjänsten, bland annat nationaldagen, tomtenatta, Katrineholmsveckan och julskyltningen. Där erbjuder vi aktiviteter och ger information.

Vi samarbetar även med flera ungdomsbrandkårer både nationellt och internationellt. 2018 deltog vi läger i Helsingborg och Hamburg och under 2019 deltog vi i Hjörnered.

Vill du bli aktiv medlem i Ungdomsbrandkåren Västra Sörmland, ta kontakt med ungdomsledare Filip Skagerdal via ungdomsbrandkårens Facebooksida, så skickar vi medlemsansökan.

Medlemskapet kostar 100 kr om året för aktiva och passiva medlemmar. Betalas via SWISH: 123 500 8826

Ange namn, adress, e-post och mobilnummer vid betalning.

Vill ni veta och se mer av vår verksamhet finns vi på:

Facebook – Ungdomsbrandkåren Västra Sörmland (extern webbplats, öppnas i ny flik)
Instagram – ungdomsbrandkaren.sormland (extern webbplats, öppnas i ny flik)

Foto av VSRs ungdomsbrandkår tillsammans med vår maskot Flammy.