Lediga tjänster

Just nu söker vi deltidsbrandmän till Vingåker

Att arbeta som deltidsbrandman

Du har vanligtvis en annan huvudarbetsgivare men kan rycka ut när larmet går.

Som brandman i beredskap har du schemalagd beredskap som varierar beroende på vilken station du arbetar på, Du ska kunna åka på larm från brandstationen inom 5-10 minuter. Till stor del arbetar du med samma uppdrag som en heltidsbrandman när det gäller utryckning. Du kan även ha rollen som FIP (Första Insats Person) och en arbetsledande funktion.

Vi utbildar dig

I samband med anställningen erbjuder vi dig en grundutbildning på tre veckor som genomförs gemensamt av länets räddningstjänster. Efter något år genomför du en sex veckor lång utbildning, uppdelad i två delar, på någon av Myndigheten för samhällsskydd och beredskaps skolor (MSB). Den första delen består av två veckors introduktionsutbildning på en av MSB:s skolor och en veckas praktik på den lokala räddningstjänsten. Den andra delen är tre veckors i räddningsinsats på någon av MSB:s skolor. Läs mer om utblidningen på MSB:s webbplats. (öppnas i ny flik) Du genomför även regelbundet interna utbildningar och övningar, de flesta övningspass är förlagda till kvällstid eller någon helg. Vi står för körkortsutbildningen för C-behörighet om du inte redan har det och du får lön av oss under samtliga utbildningar och övningar.

Hur ofta går larmet?

I genomsnitt får vår beredskapspersonal 1-2 larm/vecka. Antalet är något lägre i Högsjö, Julita och Björkvik jämfört med Vingåker och Katrineholm. Varje insats varar i snitt ca 30-45 min, därefter ingår återställningsarbete på stationen. 

Anställningsform och ersättning

Du anställs enligt avtalet RIB 19. Du får ersättning för beredskap och utöver det får du timersättning för utryckning, övningar, fystester, mm. du genomför läkarundersökning en gång om året.  Alla som arbetar som Rib-personal deltar i en längre helgövning varje vår och höst. Efter anställning genomförs en preparandutbildning under tre veckor i länet och senare även en grundläggande räddningsutbildning om 3+3 veckor, VSR bekostar lön under den tid du utbildar dig.

Läs mer om hur det är att arbeta som brandman på: 

MSB:s webbplats (extern webbplats, öppnas i ny flik)

http://blideltidsbrandman.nu/ (extern webbplats, öppnas i ny flik)

Ansökan skickas till vsr@vsr.katrineholm.se alternativt Västra Sörmlands Räddningstjänst, Bievägen 49, 64196 Katrineholm, märk ansökan med Vingåker