Utbilda dig själv

Väl förberedd har man avsevärt bättre chans att hantera och reda ut en olyckshändelse! Genom diverse utbildningar ges möjlighet att läsa på och därefter testa sina kunskaper, för att ge en bild av hur mycket kunskap inom det aktuella området man har.

Brandsäkerhet i hemmet är en gratisutbildning från Brandskyddsföreningen som finns tillgänglig över internet. Utbildning och test finns på svenska, engelska, norska, finska, danska, somaliska och arabiska, dessutom finns en mängd annat material på hemsidan. Klicka på länken till brandskyddsföreningen (extern webbplats, öppnas i ny flik) eller bilden nedan så kommer du till utbildningens startsida. 

Hitta brandrisker och lär dig hur du reducerar dem, bild från Brandskyddsföreningen. Klickbar länk till extern webbplats, öppnas i ny flik

För de lite yngre är apan Flammy en stor kunskapsspridare! Han har en egen Brandskola (extern webbplats, öppnas i ny flik) där man får hjälpa honom genom ett antal händelser i hemmet, och därigenom lära sig om vad man ska göra vid en olycka. Klicka på länken ovan eller bilden nedan för att komma till Flammys sida hos Brandskyddsföreningen.

Tecknad bild av maskoten apan Flammy. Klickbar länk till externwebbplats, öppnas i ny flik.